Ondernemersvereniging
Groot Nuth

OGN

Leden in the picture

10 vragen aan Marc Meertens van PassiefhuisPlus

1. Sinds wanneer bent u ondernemer en hoe bent u dit geworden?
Ik ben in april 2015 gestart samen met een zakenpartner, en een jaar later ben ik alleen verder gegaan en gestart met PassiefhuisPlus.
Mijn passie was en is het adviseren van opdrachtgevers in de bouw op het gebied van materialen en materiaaltoepassingen, waarbij het accent ligt op kwaliteit en duurzaamheid. Echter het accent bij mijn afnemers verschoof meer en meer naar de laagste prijs met weinig aandacht voor kwaliteit.
Dat knaagde en het was uiteindelijk mijn onvrede over de uitholling van mijn vak die mij aan het denken zette en al gauw was ik ervan overtuigd dat er kansen moesten liggen voor en bij duurzame projecten en opdrachtgevers. Dat heeft mij doen besluiten om voor mezelf te beginnen.

2. Hebt u altijd een eigen bedrijf willen oprichten?
Nee niet echt, als telg van een ondernemersfamilie had dat zomaar zo kunnen zijn. Nee, mijn hart lag niet zo zeer bij leidinggeven en bij taken die horen bij het ondernemerschap maar bij het delen van vakinhoudelijke kennis. Ik word daarmee nu natuurlijk wel geconfronteerd en daarin heb ik al aardig mijn weg gevonden.

3. Wat zijn de speerpunten van uw bedrijf?
PassiefhuisPlus is gespecialiseerd in het bouwen van energie-efficiënte woningen/gebouwen. In principe op basis van houtskeletbouw/SIP’s omdat dit bouwsysteem daarvoor uitermate geschikt is. We bouwen ook woningen op traditionele wijze.
Ook kunt u bij PassiefhuisPlus terecht voor deskundig advies en begeleiding op het gebied van duurzame (nul op de meter/energieneutraal) verbouwingen, renovaties en transformaties.

4. Gaat het u makkelijk af om de zaak met privéleven te combineren?
Dat is op zich prima te doen. Echter daar waar het particuliere (aspirant)bouwers betreft, betekent dat vaak dat de afspraken in de avonduren of op zaterdag worden gepland. Dan moet je voor jezelf wel strikt zijn om toch wat tijd voor jezelf te houden.

5. Zorgt u, ondanks een drukke baan, voor voldoende rustmomenten?
Als u bedoelt rust in de zin van rust dan is dat niet aan mij besteed. Ik kan wel genieten van de rust in de natuur tijdens een wandeling op zondagochtend. Ik ben niet zo van de rust, dat maakt mij juist onrustig. Het liefst ben ik bezig, privé of zakelijk en kom ik graag onder de mensen. Samen leuke dingen doen en genieten, dat leidt af en daar krijg ik energie van.

6. Waar denkt u te staan met uw bedrijf over 5 jaar?
Het klimaatakkoord dwingt ons om de Co2-uitstoot drastisch te verminderen. Circa 40% van de Co2-uitstoot in Nederland komt voor rekening van gebouwen. Het klimaatakkoord, wetgeving en het groeiend besef van eenieder dat ieder zijn verantwoordelijkheid moet nemen en een steentje bij moet dragen aan een beter klimaat, vraagt om energiezuinige/maximaal geïsoleerde gebouwen. De veelal tot nu toe toegepaste methodes voldoen niet meer. Dat zal ertoe leiden dat opdrachtgevers genoodzaakt zijn om te kiezen voor bouwsystemen met eigenschappen als SIP’s, zoals wij die nu reeds toepassen. Met het KingspanTEK bouwsysteem lopen we voorop in de markt. Ik ben ervan overtuigd dat wij daar de komende jaren zeker een graantje van mee gaan pikken.

7. Wat was uw drijfveer voor het lidmaatschap van OGN?
Ik ben lid geworden omdat ik het belangrijk en interessant vind om met andere ondernemers in gesprek te komen, ervaringen te delen en mogelijk worden er nieuwe vormen van samenwerking geboren.

8. Welke onderwerpen zou u besproken willen hebben op een OGN-informatieavond of jaarvergadering?
Wellicht is het een idee om eens een “speeddate” te organiseren, waarbij ondernemers die elkaar nog niet (goed) kennen, kort aan elkaar kunnen snuffelen en wie weet meer.

9. Welke kansen ziet u voor de ondernemers in de nieuwe fusiegemeente?
Meer en een grotere diversiteit aan ondernemers die elkaar zouden kunnen versterken.

10. Aan welk lid van OGN wilt u deze vragen doorgeven?
Ed Vliegen van architectenbureau Hermans Vliegen Architecten.


8 vragen aan Frans Stoffels van Het Kastenhuis

1. Sinds wanneer bent u ondernemer en hoe bent u dit geworden?
Ik ben al ondernemer sinds 1983. Gestart in oktober 1983 met een moderne woninginrichting aan de Geleenstraat te Heerlen. In de Jaren negentig kwam er echter een meubelboulevard en dat had toch wel veel invloed op de verkoop. Ik ben toen in Heerlen gestopt en gaan samenwerken met de firma Noteborn in Wittem aan de Rijksweg. Noteborn is een fabrikant van kasten op maat in de meest brede zin van het woord. Toen zij in 2006 verhuisden naar de huidige locatie op Trilandis, merkte ik ook dit weer in mijn omzetten. Waarbij je ziet hoe belangrijk het is dat je meelift op de aanwezigheid van bedrijven om je heen. Eind 2008 heb ik dit bedrijf beëindigd waardoor Noteborn een fijne en goede klant kwijt was. Voor hen de aanleiding om een nieuw concept te starten: Het Kastenhuis. Ik ben toen gevraagd om dit bedrijf mede op te zetten en er ook daadwerkelijk voor te gaan werken. Tot op heden doe ik dit nog steeds, echter niet in dienst van Noteborn maar als zelfstandig ondernemer. Dit bevalt mij prima.

2. Wat zijn de speerpunten van uw bedrijf?
Wij maken kasten op maat. En je moet je hierbij bedenken dat dit geldt voor zowat alles wat met kasten te maken heeft in huis, op kantoor, of anders. Denk hierbij aan slaapkamerkasten, dressings, inloopkasten, dressoires, tv-kasten, wandmeubels, garderobe, etc. Door onze specialisatie zijn wij in staat om klanten te bedienen tot ver over onze provinciegrenzen. Iedere klant is belangrijk. Of het nu gaat om een grote of kleine kast, de kwaliteit en afwerking moeten continu aan dezelfde eisen voldoen.

3. Gaat het u makkelijk af om de zaak met privéleven te combineren?
Had ik vroeger vijf man personeel, nu kan ik het in mijn eentje doen en huur voor het monteren professionele monteurs in. Zij werken geheel naar mijn ideeën en eisen.

4. Zorgt u, ondanks een drukke baan, voor voldoende rustmomenten?
Naast mijn werk mag ik graag een potje tennissen en ben ik een fervent koker.

5. Waar denkt u te staan met uw bedrijf over 5 jaar?
Het Kastenhuis doet al vele jaren actief aan de nodige marketing. Wij zijn constant bezig met het finetunen van onze site, hetgeen in deze tijd onmisbaar is. Vrijwel al onze nieuwe klanten komen via internet of op recommandatie. Het bedrijf moet continu blijven voldoen aan de huidige eisen. Ik vind dit de belangrijkste uitdaging voor de komende jaren.

6. Wat was uw drijfveer voor het lidmaatschap van OGN?
Ik vind het goed dat er een solide vereniging staat achter de ondernemers. Elkaar op de diverse bijeenkomsten beter leren kennen ervaar ik als positief.

7. Welke kansen ziet u voor de ondernemers in de nieuwe fusiegemeente?
Nuth is een mooi centraal gelegen plaats met een goede aantrekkingskracht voor ondernemers, die meer dan lokaal opereren.

8. Aan welk lid van OGN wilt u deze vragen doorgeven?
Bakkerij Voncken, die onlangs een nieuwe lunchroom is gestart.


10 vragen aan Roel Roosjen van Medior Comfort

1. Sinds wanneer bent u ondernemer en hoe bent u dit geworden?
Sinds 1989 (Medior Comfort sinds 1999).

2. Hebt u altijd een eigen bedrijf willen oprichten?
Nee, pas na enkele jaren ervaring als werknemer.

3. Wat zijn de speerpunten van uw bedrijf?
Gezondheid, kwaliteit en comfort en de bijbehorende service natuurlijk!

4. Gaat het u makkelijk af om de zaak met privéleven te combineren?
Prima!

5. Zorgt u, ondanks een drukke baan, voor voldoende rustmomenten?
Helaas te weinig.

6. Waar denkt u te staan met uw bedrijf over 5 jaar?
Op eenzame hoogte…

7. Wat was uw drijfveer voor het lidmaatschap van OGN?
Mijn nieuwsgierigheid (vanaf dag 1 lid, toen nog werkgroep ondernemers Groot Nuth).

8. Welke onderwerpen zou u besproken willen hebben op een OGN-informatieavond of jaarvergadering?
Geen idee, nog niet over nagedacht.

9. Welke kansen ziet u voor de ondernemers in de nieuwe fusiegemeente?
Voor ons bedrijf niet veel.

10. Aan welk lid van OGN wilt u deze vragen doorgeven?
Aan Frans Stoffels van Het Kastenhuis.


10 vragen aan Margot Soons van MET-Limburg

1. Sinds wanneer bent u ondernemer en hoe bent u dit geworden?
Per 1-4-2014. Ik wilde graag een eigen ergotherapiepraktijk starten. Sinds juli 2014 heb ik een aanbesteding gegund gekregen van alle Parkstadgemeenten om jongeren tot 27 jaar die niet naar school gaan en niet werken op te pakken. Deze aanpak blijkt heel goed te werken en loopt nu nog steeds door.

2. Hebt u altijd een eigen bedrijf willen oprichten?
Het leek me altijd al leuk om een eigen bedrijf te hebben, maar ik wilde eerst werkervaring opdoen in loondienst. De eerste 25 jaar heb ik met veel plezier in loondienst gewerkt en daar heb ik veel praktijkervaring op kunnen doen.
Zelfstandig ondernemer blijkt achteraf nog fijner dan ik van tevoren had gedacht. Dus achteraf gezien had ik dit misschien al een aantal jaren eerder moeten doen…

3. Wat zijn de speerpunten van uw bedrijf?
Aanvullend werken op behoeften van klanten, verbinden, samenwerken met gemeenten, scholen, werkgevers, zorgverleners, etc.
De drive/motivatie van jongeren zien te achterhalen en daarop aansluiten.
Jongeren en andere ondernemers in hun kracht zetten en versterken.
Bereikbaarheid 24/7 en de persoonlijke benadering middels de huisbezoeken blijken cruciale succesfactoren.

4. Gaat het u makkelijk af om de zaak met privéleven te combineren?
Ja, voor mij lopen werken en doen wat ik leuk vind door elkaar. Mijn kinderen zijn inmiddels 22 en 24 jaar, dus die zijn ook volledig zelfstandig. Mijn man heeft een drukke baan in loondienst. Dus we geven elkaar de ruimte om ieders werk uit te voeren zoals we dat willen. Hiernaast hebben we ook nog voldoende tijd om leuke privé-activiteiten te ‘ondernemen’.

5. Zorgt u, ondanks een drukke baan, voor voldoende rustmomenten?
Er gaat geen dag voorbij zonder iets te doen voor mijn bedrijfje. Maar ik heb nog voldoende tijd om iets te doen met mijn familie en vrienden.

6. Waar denkt u te staan met uw bedrijf over 5 jaar?
Ik ben heel tevreden zoals het nu gaat. Ik heb heel veel werk, wat ik nu nog net alleen aankan. Het liefst wil ik als ZZP-er blijven werken.
Er komen echter steeds meer vragen uit andere regio’s. Er zijn 3 net afgestudeerde ergotherapeuten die in deze andere regio’s mijn werkwijze willen oppakken. Hen wil ik wel ondersteunen om dit op te zetten. Momenteel ben ik nog zoekende in welke vorm. Of in loondienst of als ZZP’er een samenwerking?

7. Wat was uw drijfveer voor het lidmaatschap van OGN?
Heel fijn om andere ondernemers te ontmoeten en leren kennen. Voor mij is dit super interessant. Voor mij persoonlijk vind ik het heerlijk om contact te hebben met mensen. Voor mijn bedrijfje is het ook goed om te horen of er vacatures zijn bij bedrijven waar mijn jongeren mogelijk kunnen werken. Momenteel is er een enorme krapte op de arbeidsmarkt en benaderen ondernemers mij steeds vaker met hun vraag naar jongeren voor hun bedrijf.

8. Welke onderwerpen zou u besproken willen hebben op een OGN-informatieavond of jaarvergadering?
Fiscale ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden en bedrijfsbezoeken en mogelijk bedrijfspitches van diverse ondernemingen.

9. Welke kansen ziet u voor de ondernemers in de nieuwe fusiegemeente?
Meer ondernemers, dus een grotere en sterkere ondernemersgroep. Grotere diversiteit van ondernemers. Dus een verrijking van kansen en mogelijkheden.

10. Aan welk lid van OGN wilt u deze vragen doorgeven?
Aan Marc Meertens van PassiefhuisPlus.


10 vragen aan Marie-Louise Coeijmans-Roebroek van Visumbureau-Limburg

1. Sinds wanneer bent u ondernemer en hoe bent u dit geworden?
Vanaf 1 oktober 2000, vanuit bestaand beroep, in een onderdeel van het werk ben ik me gaan specialiseren en mijn bedrijf begonnen.

2. Hebt u altijd een eigen bedrijf willen oprichten?
Nee, deze uitdaging kwam pas naar boven toen ik ruim in de dertig was, meerdere factoren hebben ertoe geleid.

3. Wat zijn de speerpunten van uw bedrijf?
Korte lijnen, snelle afhandeling, er verandert veel, proberen dit goed te communiceren met de klanten en voor de toekomst ook een toegankelijkere site voor e-visa laten maken.

4. Gaat het u makkelijk af om de zaak met privéleven te combineren?
Het blijft een zoektocht, een zoeken naar balans, ik heb het idee dat ik deze nu gevonden heb!

5. Zorgt u, ondanks een drukke baan, voor voldoende rustmomenten?
Niet altijd, is een streven. Het is hollen of stilstaan. Als het goed gaat met het werk, krijg ik daar ook hier energie van.

6. Waar denkt u te staan met uw bedrijf over 5 jaar?
Samen fulltime met echtgenoot het bedrijf nog groter te hebben gemaakt.

7. Wat was uw drijfveer voor het lidmaatschap van OGN?
Andere ontmoetingen met mede-ondernemers uit de omgeving.

8. Welke onderwerpen zou u besproken willen hebben op een OGN-informatieavond of jaarvergadering?
Er valt mij niet meteen iets te binnen.

9. Welke kansen ziet u voor de ondernemers in de nieuwe fusiegemeente?
Voor ons vakgebied, zie ik niet meteen kansen. Ik kan me voorstellen dat andere bedrijven er baat bij kunnen hebben.

10. Aan welk lid van OGN wilt u deze vragen doorgeven?
Aan mijn zus, Margot Soons-Roebroek.


9 vragen aan Frank Souren van Souren Bouwservice

1. Sinds wanneer bent u ondernemer en hoe bent u dit geworden?
Sinds 2004 ben ik zzp-er: met de bedrijfsnaam Sourenbouwservice. Ik wil graag de wensen van de klant vervullen en kan hier een goede boterham aan verdienen.

2. Hebt u altijd een eigen bedrijf willen oprichten?
Nee, ik dacht 100 te worden bij de baas, maar ik had het te druk met aanvragen na de werktijd. Toen heb ik ontslag genomen en ben voor mezelf begonnen.

3. Wat zijn de speerpunten van uw bedrijf?
Multi functioneel meedenken met de klant. Ik hecht er veel waarde aan dat zijn wensen ook in een financieel plaatje passen.

4. Gaat het u makkelijk af om de zaak met privéleven te combineren?
Ja dat gaat wel, nu moet ik veel meer nee verkopen, omdat het anders te druk wordt.

5. Zorgt u, ondanks een drukke baan, voor voldoende rustmomenten?
Op dit moment te weinig: de planning is nu vrij strak, dus weinig tijd voor rustmomenten.

6. Waar denkt u te staan met uw bedrijf over 5 jaar?
Ik hoop als mijn gezondheid het toelaat, op hetzelfde niveau, dan ben ik tevreden.

7. Wat was uw drijfveer voor het lidmaatschap van OGN?
OGN zie ik als ontmoetingsplek van collega`s, samen komen we verder.

8. Welke onderwerpen zou u besproken willen hebben op een OGN-informatieavond of jaarvergadering?
Ik heb geen ideeën en ik wil vooral niet op de voorgrond treden. Het ontmoeten van andere mensen vind ik het belangrijkste.

9. Welke kansen ziet u voor de ondernemers in de nieuwe fusiegemeente?
Daar ben ik helemaal niet mee bezig, politiek vind ik nog niet relevant voor mij als zzp-er.


Interview Rob Moonen

Welkom Rob, fijn dat ik je een aantal vragen mag stellen in je rol als nieuwe voorzitter van OGN.

1. Wat is je drijfveer voor de rol als voorzitter van OGN?
Mijn drijfveer is dat ik als voorzitter de voortkomende activiteiten meer kan sturen en het ondernemersbeleid van de vereniging kan vormgeven. Ik vind het fijn om mensen enthousiast te maken en hen ook te begeleiden met betrekking tot het ondernemerschap. Een bijkomend voordeel is dat ik als voorzitter van de ondernemersvereniging makkelijker contact maak met veel verschillende mensen, dus ook zakenmensen. Als je een evenwicht kunt vinden tussen vrijwilligerswerk en zakelijk voordeel is dat mooi meegenomen. Ook ben ik er trots op dat ik voorzitter mag zijn.
Ik wil graag een sociaal leider zijn…

2. Heb je altijd een eigen bedrijf willen oprichten?
Ja. In mijn jeugdjaren wilde ik profvoetballer worden, maar kwam niet verder dan het tweede elftal van MVV. Later wilde ik een eigen onderneming waarin bouwen van a tot z centraal zou staan. Ik heb me gefocust op mijn HTS-studie en ben in 2000 afgestudeerd. In 2000 heb ik eerst Moonen Bouwkundig Advies opgericht. Vanaf 2005 is er Moonen Bouw bijgekomen. De bouw, van a tot z, kan bij ons begeleid en uitgevoerd worden in wederzijds vertrouwen want bouwen = vertrouwen.

3. Gaat het je makkelijk af om de zaak met je gezin te combineren?
Volgens mij wel, het heeft te maken met de afspraken die je samen maakt: ’s morgens bracht ik de kinderen naar de basisschool en om 17.30 uur eten we nog steeds samen. In het weekend besteed ik de meeste aandacht aan mijn vrouw en kinderen, daar beleef ik ook mijn ontspanningsmomenten. Naast mijn werk sport ik zeer regelmatig en doe ik ook nog ander vrijwilligerswerk, zoals hockeycoach bij het team van mijn dochter en ben ik lid van stichting Return: ondersteuning van jonge ambitieuze sporters (Lisa Mullenberg).

4. Je oogt jong en altijd vrolijk. Dat zal soms wel eens anders zijn?
Dat ik een jonge uitstraling heb, daar kan ik niets aan doen (Handig voor later…). Ik vind het wel belangrijk dat ik enthousiast overkom op mijn werk, wat trouwens in mij zit. Daar bereik je het meeste mee, net zoals positief denken!

5. Zorg je, ondanks je drukke baan, voor voldoende rustmomenten?
Ja. Vooral als ik iets met het gezin doe, voel ik me heel ontspannen. De telefoon is de grootste onrustveroorzaker in de privésfeer. Ik ben me ervan bewust, dus kan nu ook keuzes maken. Ik zorg er voor dat ik mijn telefoon niet altijd bij me draag. Dat bevalt prima: geeft veel meer rust! Op vakantie lees ik graag boeken. Ik heb niet meer slaap nodig dan 5 uur. Dus ik heb in verhouding veel tijd om actief bezig te kunnen zijn.

6. Waar ligt je passie naast je werkzaamheden voor de zaak?
Bij mijn vrouw, kinderen en sporten. Ik zoek graag mijn sportieve en mentale grenzen op tijdens het hardlopen en fietsen. Tot voor enkele jaren geleden heb ik nog gekeept bij het voetballen (tot mijn vijfendertigste). Ik ren of fiets alleen, dan kan ik mijn eigen tempo en tijd bepalen en het geeft ook een heerlijk gevoel van vrijheid. Tot nu toe 3 marathons gelopen: ik ben altijd op zoek naar mijn grenzen!

7. Ben je wel eens gulzig?
Ja. Dat kan op een feestje zijn, of tijdens mijn werk. In combinatie met mijn enthousiasme zeg ik altijd ja… Ik zeg niet graag nee.

8. Wat vind je van premier Rutte?
Tja, hij is ook nog jong, enthousiast en mag wat mij betreft nog foutjes maken. Dus ik denk wel positief over hem. Ik ben matig geïnteresseerd in de politiek: ik kan een woordje meepraten, maar weet niet ‘alles’.

9. Ga je dit jaar nog op vakantie?
Ja, in de bouwvakvakantie ga ik met mijn gezin naar Barcelona. Heerlijk alleen met mijn gezin. Behalve in de skivakantie zijn we vaak met andere mensen, dan is het leuk voor de kinderen om andere kinderen te ontmoeten en samen plezier te maken en actief bezig te zijn.

10. Wat vind je van het motto: ‘Het leven is geen sprint, maar een marathon’?
Iedereen heeft zijn of haar eigen snelheid van leven. Bij sprinten denk ik aan hollen en stilstaan, geen balans. Tijdens een marathon vertrek je met een bepaalde snelheid en houd deze snelheid vol tot aan het eind, je bent dan voortdurend een balans aan het zoeken.
In mijn werk zie ik dat ook zo: steeds een balans zoeken tussen alle activiteiten die voorbij komen.

Kara Petit,
medebestuurslid OGN


Interview Gé Soons

Welkom Gé, fijn dat ik je een aantal vragen mag stellen in je rol als oud voorzitter van OGN.

1. Wat was je drijfveer voor de rol als voorzitter van OGN?
Mijn drijfveer was 11 jaar geleden meer samenwerking tussen de ondernemers van Groot Nuth en de gemeente. Burgemeester Sjra Cox en wethouder Leon Pantsers vonden dit initiatief ook heel belangrijk. Omdat niemand anders de voorzittersrol op zich wilde nemen, werd ik dat. Ik vond het een uitdaging om met passie en overgave deze functie te kunnen gaan invullen.

2. Heb je altijd een eigen bedrijf willen oprichten?
Niet zo zeer een eigen bedrijf, maar het was wel mijn droom om in ons familiebedrijf te mogen werken. Ik behoor zelf tot de zesde generatie en de zevende generatie is nu ook al werkzaam binnen ons bedrijf. Daar ben ik heel trots op.

3. Gaat het je makkelijk af om de zaak met je gezin te combineren?
Volgens mij wel, het heeft te maken met de afspraken die je samen maakt. Als er goede afspraken zijn, geeft dat duidelijkheid en dan is dat goed te combineren. Ook de kinderen zijn hier mee opgegroeid, zeer zeker ook met het verenigingsleven binnen de gemeenschap Schimmert. Hier steken we veel tijd in en beleven er ook veel plezier mee.

4. Je oogt altijd vrolijk. Dat zal soms wel eens anders zijn?
Het glas is bij mij altijd halfvol, dat is in ieder geval mijn streven. Zorgjes en dipjes zijn er om samen op te lossen. Ik ben een mensen-mens, privé en zakelijk loopt bij mij door elkaar heen en is altijd bespreekbaar.

5. Zorg je, ondanks je drukke baan, voor voldoende rustmomenten?
Ja. Ik kan me heel goed ontspannen door in de tuin te werken, of te wandelen of vrijwilligerswerk te doen. Deze activiteiten geven me de benodigde rust. Gezien mijn leeftijd bouw ik nu wel bewuster rustmomenten in.

6. Waar ligt je passie naast je werkzaamheden voor de zaak?
Bij het gezin: iedere vrijdagavond na gedane arbeid is er bij ons thuis gezellig samen eten, inclusief aanhang. Ik bak frietjes met alles wat daar bij hoort en dan bespreken we de week. Hier kan ik erg van genieten.

7. Ben je wel eens gulzig?
Wat is gulzig? Van eens lekker onbezorgd ‘doorzakken’ op een feestje kan ik wel genieten!

8. Wat vind je van premier Rutte?
Die bevalt me wel, positief. Betrokken met alles, goede spreker , soms te lang aan het woord met als eindconclusie, wat heeft hij nu uiteindelijk gezegd en/of bedoeld. Politiek geen onbekend fenomeen. Hij kan zich goed verplaatsen in verschillende situaties. Het verbaast me dat hij nog steeds vrijgezel is…

9. Ga je dit jaar nog op vakantie?
Ja, met z’n tweetjes naar Spanje. Afgelopen jaar nog met hele gezin een leuk uitstapje gemaakt, waarvan ik hoop dat dit nog veel vaker zal gebeuren. Ook maken we ieder jaar met z’n tweetjes een gezellige stedentrip.

10. Wat vind je van het motto: ‘Het leven is geen sprint, maar een marathon’?
Ja, ik vind dat ook. Een marathon geeft meer balans, een sprint gaat meer richting een finish. Het is belangrijk om een balans te zoeken en te behouden, dat creëert rust.

Kara Petit,
medebestuurslid OGN